След вчерашния масивен руски ракетен обстрел водоснабдяването във всички райони на украинската столица Киев е възстановено, но е нужно още известно време, за да може водоснабдителната система да заработи на пълни обороти, съобщи УНИАН. 
"Към момента е възможно някои потребители все още да имат проблеми с водоподаването,  особено тези киевчани, които живеят на последните етажи на по-високите сгради. Специалисти от "Киевводоканал“ правят всичко по силите си, за да се стабилизира ситуацията възможно най-скоро“, заяви столичният кмет Виталий Кличко.
Кличко допълни, че водоснабдяването на левия бряг на Киев вече е подновено, но ситуацията около електропреносната мрежа е по-сложна. По думите му към момента 70 процента от града е без ток. 
Електроснабдяването, водоснабдяването и топлоснабдяването в Житомир са възстановени, а в Одеса е подновено подаването на електричество към обекти от критичната инфраструктура, съобщиха местните власти, цитирани от Укринформ.
Движението на метрото в Харков също е било възобновено, съобщи транспортната компания "Харковския метрополитен“.
Ръководителят на украинската държавна компания за ядрена енергетика "Енергоатом" Петро Котин заяви, че за първи път в 40-годишната история на украинската атомна енергетика се е наложило да бъдат изключени всички ядрени енергоблокове в страната, предаде Ройтерс.  
Котин допълни, че се работи за възстановяването на работата на Ровненската, Южноукраинската и Хмелницката АЕЦ.
Той каза още, че Запорожката АЕЦ вчера също е била изключена от мрежата и са били активирани резервните ѝ дизелови генератори. Тази сутрин съоръжението отново е било включено към електропреносната мрежа.