Нови мини снегорини осигури Община Кубрат за всички населени места в общината. Средствата за закупуването им са подсигурени от бюджета на местната управа, каза за БТА зам.-кметът Мирослав Йорданов. Той посочи, че идеята е с новата техника да се улесни работата на кметовете и работниците през зимния сезон.
По думите му инвестицията определено си заслужава, тъй като много от кметовете се сблъскват с редица проблеми при зимното почистване. Техниката ще бъде полезна за всички, защото ще позволи почистването на тротоари, алеи, паркови зони и други пространства, каза още зам.-кметът на община Кубрат. 
Той добави, че машините са предадени днес на кметовете на 16-те села в общината. Пред тях е направена и демонстрация на работата с техниката. Управителят на фирмата вносител за страната Иван Коледжиков е обяснил, че снегорините са снабдени с бензинов четиритактов двигател с мощност от 7 к.с., предавателен и роторен механизъм. По думите му безпроблемно машините ще могат да почистват и преспи до над един метър, стига с тях да се борави правилно. Благодарение на ротора с назъбени витла, без проблем може да се почиства и слабо замръзнал сняг.