Губернаторът на Аляска Майк Дънлийви от Републиканската партия беше преизбран на поста си и стана първият губернатор на американския щат, спечелил два последователни мандата от 1989 г. насам, предаде Асошиейтед прес.
Дънлийви получи над 50 процента от гласовете според окончателните резултати от преброяването на бюлетините. Той побеждава независимия кандидат Бил Уокър – бивш губернатор на щата, демократа Лес Гара и републиканеца Чарли Пиърс, който отхвърли призивите да прекрати кампанията си, след като през октомври срещу него беше заведено дело за сексуален тормоз.
Републиканката Лиса Мъркауски, представляваща Аляска в Сената на САЩ, спечели преизбиране, като победи съпартийката си Кели Чибака, подкрепена от бившия американски президент Доналд Тръмп. Мъркауски спечели срещу Чибака при преференциалното гласуване, след като на общите избори никой от кандидатите не събра над 50 процента от гласовете. В надпреварата участваха също така демократката Пат Чесбро и републиканецът Бъз Кели, който прекрати кампанията си след първичните избори през август и подкрепи Чибака.
Демократката Мери Пелтола от Аляска побеждава бившата кандидатка за вицепрезидент на САЩ Сара Пейлин от Републиканската партия и запазва мястото си в Камарата на представителите, показват прогнозни резултати, цитирани от ДПА. През август Пелтола победи Пейлин на специални избори за запълване на овакантено място в долната камара на американския Конгрес след смъртта на републиканеца Дон Йънг. За това място обаче отново имаше надпревара на междинните избори на 8 ноември, а резултатът се забави, тъй като никой от кандидатите, сред които и републиканецът Ник Бегич, не спечели абсолютно мнозинство от гласовете.
Резултатът в Аляска няма да повлияе върху това кой контролира Камарата на представителите, след като републиканците вече спечелиха достатъчно места на междинните избори, за да си върнат мнозинството в нея. Същевременно демократите запазват контрола си върху Сената.