Служебният кабинет прие решение, с което предлага на президента на България издаване на указ за назначаване на бригаден генерал Пламен Йорданов на длъжността „Началник на щаба на Сухопътните войски“, считано от 1 януари 2023 г. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 
Правителството предлага също така полковник Иван Иванов да бъде назначен на длъжността „Заместник-началник на щаба по операциите“ в щаба на многонационалния корпус „Югоизток” в Сибиу, Румъния и да бъде удостоен с виеше военно звание „бригаден генерал“, считано от 1 февруари 2023 година.
Бригаден генерал Маргарит Михайлов е предложен за назначаване на длъжността „Командир на 61-ва механизирана бригада“, считано от 10 декември 2022 г.
Министерският съвет предлага още да бъде издаден указ за освобождаването на бригаден генерал Деян Дешков от длъжността „Командир на 61-ва механизирана бригада“ и за назначаването му на длъжността „Командир на Сухопътните войски”. Правителството предлага бригаден генерал Деян Дешков да бъде удостоен с висше офицерско звание „генерал-майор“, считано от 10 декември 2022 година.
Кабинетът предлага още генерал-майор Михаил Попов да бъде освободен от длъжността „Командир на Сухопътните войски“, да бъде назначен на длъжността „Заместник-началник на отбраната” и да бъде удостоен с висше офицерско звание „генерал-лейтенант”, считано от 10 декември 2022 година.
Генерал-лейтенант Димитър Илиев е предложен за освобождаване от длъжността „Заместник-началник на отбраната“ и от военна служба, считано от 10 декември 2022 година, поради навършване на пределната възраст за притежаваното звание.
В рамките на заседанието Министерският съвет при постановление, с което одобрява допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната. Допълнителните средства ще са в размер на 23 167 000 лева и са предназначени за изпълнението на дейностите по възстановяване и осигуряване на летателната годност на AS 532 AL „Cougar“ чрез Агенцията на НАТО за поддръжка и придобиване (NSPA).
Министерският съвет прие и друго постановление, с което се осигуряват допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната в размер на 60 000 000 лева за изграждане на интегрирана система и инфраструктура за усвояване, експлоатация и осигуряване на новия тип боен самолет, включително и съпътстващи разходи по придобиването му.