Община Габрово ще представи проект „Развитие на културната инфраструктура в община Габрово чрез обновление и модернизация на Дом на културата „Емануил Манолов“ на 25 ноември, от 11:00 часа, в Ритуалната зала на институцията. Това каза за БТА Миглена Въгленова от отдел „Протокол и връзки с обществеността“ на местната администрация.
Ще бъдат оповестени дейностите за модернизация на сградата, създадена от арх. Карл Кандулков. Екипът на проекта ще покаже плановете за въвеждане на мерки по енергийната ефективност и текущите ремонти. 
Сградата не е паметник на културата, но обликът ѝ ще бъде запазен, предвидени са достъп за хора с увреждания, ново обзавеждане, прилежащото дворно пространство също ще бъде обновено, залага се на промени, които са наложителни към този момент, за да продължи правилното функциониране на сградата, допълват от Община Габрово. 
Проектът се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., общата сума по него е малко над 6.5 млн. лева. Ползва се кредитен ресурс от финансов инструмент в размер на 2.250 млн. лева и собствено финансиране за малко над 536 хил. лева. Разходите включват строителни работи, закупуване на оборудване, проектиране, авторски и строителен надзор, административно управление.
След форума организаторите предвиждат посещение на обекта, където кметът Таня Христова и представители на фирмата-изпълнител ще дадат символичен старт на дейностите. На събитието са поканени медии, граждани и всички заинтересовани страни.