Изложба, посветена на добросъседството между България и Република Северна Македония, беше открита днес в Народното събрание, съобщиха от Фондация „Българска памет“. 
Експозицията, която носи заглавието „От двете страни на границата“, е част от новата социално-информационна кампания на фондацията, а автори на рисунките са деца от двете държави. 
Чрез изображенията младите хора показват своя поглед към това какви би трябвало да бъдат отношенията между България и Република Северна Македония.
„Кампанията „От двете страни на границата” цели да насочи общественото внимание към необходимостта от ангажирана държавна политика в посока добросъседство и приятелство между държавите, да покаже, че отдавна е дошло времето за дипломация, сплотеност и приятелство между братските държави в името на светлото бъдеще на младото поколение, в името на общата история, корени и култура“, се посочва в съобщението на  Фондация „Българска памет“.
Кампанията започна на 21 ноември. В рамките ѝ екипът на Фондация „Българска памет“ ще представи своя модел на работа в полза на подобряването на отношенията между България и Република Северна Македония. По време на кампанията председателят на фондацията д-р Милен Врабевски финансира петдневния престой в България на младежи от Детско художествено ателие „Св.св. Кирил и Методий” в Битоля заедно с ученици от района на Родопите. Програмата на групата включва посещение в Копривщица и София, разнообразни творчески активности, образователни лекции и много забавление. Преди месец студенти от Република Северна Македония бяха на двудневно посещение в София по покана на Фондация „Българска памет“.