Служители на РУ-Тутракан са представили професията полицай пред учениците от 1.а и 1.б клас на СУ „Йордан Йовков“ в града, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Силистра.
Децата, подпомогнати от своите учителки Елена Николова, Сабире Кодак и Маргарита Манолова, са създали кратък филм, в който разказват за професията на полицая. По този начин първокласниците са се включили и в инициативата „Месец на професиите“ на Центъра за кариерно ориентиране в Силистра. С кампанията се цели превенция на рисковото поведение, активиране на изследователския интерес в ранна ученическа възраст, подкрепа на работата в екип и повишаване на знанията за различните  професии. 
Полицията използва и други форми за работа с подрастващите. Една от тях са детските полицейски управления, създадени в Силистра, Дулово и Тутракан. Децата придобиват знания за пътната безопасност, опасностите в интернет, вредата от употребата на наркотици, правата и отговорностите на малолетните и непълнолетните. Националната програма „Детско полицейско управление“ е инициатива на Министерството на вътрешните работи.