Предприели сме всички мерки за киберзащита, заяви служебният министър на електронното управление Георги Тодоров по време на участието си в днешния парламентарен контрол. Министър Тодоров отговори на няколко въпроса от народни представители, свързани с киберсигурността, като увери, че ръководеното от него ведомство е взело всички необходими мерки. 
Той даде пример с кибератаките, реализирани на 15 и 16 октомври срещу български държавни сайтове, които, по думите му, впоследствие са преминали в атаки срещу интернет сайтове на частни компании. 
„Именно поради голямата защита, изградена от държавата, атаките придобиха друг характер. Спряха да атакуват публични сайтове и се насочиха към търговски такива. Ежедневната ни работа в режим 24/7 дава резултат, и то положителен“, посочи Георги Тодоров. 
Министърът обяви още, че Съветът по киберсигурност е заседавал извънредно единствено на 5 май т.г. На базата на взетите на него решения е започнат проект за надграждане на капацитета за безопасна интернет среда за държавната администрация, която да предпазва свързаните към този интернет възел държавни органи от киберзаплахи, стана известно от думите му. 
Материалите от съвета са класифицирана информация, припомни още Георги Тодоров.