Мъж от Нова Зеландия е приел име от 99 знака - с един по-малко от допустимата дължина на наименование според законите на страната, предаде ДПА, позовавайки се на Ню Зиланд прес асосиейшън.

Смята се, че 22-годишният новозеландец от Дънидин е предприел мерки за смяна на името, след като е изгубил облог. Оригиналното му име не се споменава. Младият мъж вече се нарича Фул Метъл Хавък Мор Секси Енд Интелиджънт Ден Спок Анд Ол Дъ Сюпърхироус Камбайнд Уит Фростнова (Пълен Метъл Безпорядък По-секси И Интелигентен От Спок и Всички Супергерои Заедно С Фростнова). Името му включва 99 знака, включително празните пространства, и е с един по-малко от ограничението от 100 знака, наложено от правителството.

Това не е първият случай с избор на имена от новозеландци, който привлича медийното внимание. През 2007 г. двойка се опита да кръсти сина си 4Риъл Супермен, но получи отказ, тъй като името съдържа цифра. Родителите се съгласиха на компромисния вариант Супермен, но продължиха неофициално да наричат отрочето си 4Риъл.

Сред наскоро отхвърлените имена от правителството са Маджести (Величие), Найт (Рицар), Принсес (Принцеса), 8-цилиндров V-образен двигател и Луцифер, припомня агенцията.