„Водоснабдяване и канализация" (ВиК) – Сливен поиска съдействие от общината заради затруднения с водния проект, съобщиха от общинския пресцентър. На среща между водопреносното дружество и ръководството на общинската администрация са били обсъдени проблеми, възникнали при реконструкцията на довеждащия водопровод от язовир „Асеновец“ до Сливен. Участвали са още представители на фирмата-изпълнител на проекта, Регионалната дирекция за национален строителен контрол (РДНСК), „Български ВиК холдинг“ ЕАД и „Електроразпределение Юг“ ЕАД. 
Проблемите касаят дълъг участък от електропроводи, които попадат директно в трасето на водопровода. Това прави полагането му там невъзможно. Дискутиран е казусът, че водопроводът минава през селищно образувание без приложена регулация.
От страна на община Сливен кметът Стефан Радев се е ангажирал с пълно съдействие в процеса, което да е законосъобразно и в интерес на по-бързото изпълнение на проекта за отвеждащия водопровод, посочват от общината. От там ще приложат регулация на терена, която ще позволи изместване на техническата инфраструктура и полагането на водопровода, без да бъде засегната електропреносната мрежа. По отношение на дългия участък от два км на водопровода, оптималният вариант е да бъдат премахнати електрическите стълбове по трасето и да бъде изградена подземна електропреносна мрежа.
Водопреносното дружество е бенефициент на държавния европроект за реконструкция и рехабилитация на ВиК – мрежата, част от който са дейностите, свързани с довеждащия водопровод. 
На срещата кметът Радев отново поиска от ВиК - Сливен да изпълни задълженията си за асфалтиране на участъците, по които вече са приключили ремонтите. От фирмата преди месец заявиха, че в средата на декември ще завърши цялостното възстановяване и асфалтиране на уличните участъци.