Изложба от полицейски емблеми от цял свят беше открита в Белослав. Символите са събирани от Румен Антонов, началник на участъка "Белослав и Аврен". Експозицията е подредена със съдействието на общината и кмета Деян Иванов.
За БТА Антонов разказа, че е започнал да прави своята колекция преди години, но през последните 5-6 е успял да я обогати значително с помощта на приятели и колеги, включително от Международната полицейска асоциация. Казва, че всяка емблема е уникална, но за него най-красиви са българските. В експозицията са включени полицейски символи освен от европейските държави и от екзотични дестинации като Бангладеш, Индия, Япония, Хонг Конг, Катар, Бахрейн, Сейшелските острови. Антонов представя включително и най-“модерните“ емблеми, свързани с пандемията. Те идват от Испания, Словакия, Германия и са направени за служителите от звената, имащи ангажимент да следят за спазването на противоепидемичните мерки.
Посетителите на експозицията могат да видят и уникални полицейски шапки от различни държави. Колекционерът споделя, че притежава около 300 такива. Сред експонатите изпъква испанската шапка трикорньо, която е направена от пластмаса. Посетителите могат да видят фуражка от Узбекистан, характерните за полицаите във Великобритания, както и тези, които по-възрастното поколение помни от филмите на Луи дьо Фюнес. В изложбата са включени още различни кокарди, метални пагони, шерифски значки, които Антонов е получил от най-различни краища на света. Представени са и полицейски униформи от различни държави.
Съхраняването на толкова експонати не е чак такъв голям проблем, допълва колекционерът и уточнява, че след преместването си в Белослав е държал повечето неща в кашони, но сега, благодарение на кмета Деян Иванов, те стават достояние на широката публика.
Изложбата е с благотворителна кауза за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР-Варна.