Изложба на открито с илюстрации на 20 автори от Италия е подредена в София. Тя бе открита днес от посланичката на страната в България Джузепина Дзара и от директора на Италианския културен институт Мария Маца. Експозицията е озаглавена „Най-доброто от Италия. Новото поколение италиански илюстратори на детски книги“, съобщават от италианското посолство в София.
Илюстрациите са показани на столичната ул. „Париж“. Сред авторите в експозицията са Джакомо Анело Модика, Андреа Антинори, Майкoл Бардеджa, Беатриче Чероки, Мариана Копо, Франческа Корсо, Чечилия Фери, Киара Фикарели, Марта Панталео, Джулия Пасторино и др.
Изложбата е озаглавена „Най-доброто от Италия. Новото поколение италиански илюстратори на детски книги”. Организирана е от Панаира на детската книга в Болоня, регион Емилия-Романя и министерството на външните работи и международното сътрудничество.
Това е трето издание на международната експозиция, която е част от XXII седмица на италианския език по света, чиято тема е „Италианският език и младите”. / ГН