Комисията по транспорт на Столичния общински съвет (СОС) гласува предложението на председателя на градския парламент Георги Георгиев и съветниците Зафир Зарков (ГЕРБ) и Карлос Контрера ("Патриоти за София") за поставяне на нови навеси на 100 спирки на градския транспорт, съобщиха от пресцентъра на СОС.
„След срещите си с граждани в различни райони на София установих, че един от най-често повдиганите въпроси е за липса на навеси на спирките в кварталите. Така, по конкретни сигнали на хората, определихме 65 нови спирконавеса. След консултации и обследване от страна на районните администрации сме посочили още 35 места. Така ще има 100 нови навеса във всички 24 района на София. Продължаваме да следваме основната си цел - по-привлекателен градски транспорт, повече пътници, по-малко трафик, по-чист въздух.“, коментира Георгиев.
В столицата има 1 094 спирки с навеси, като 593 са собственост на Центъра за градска мобилност (ЦГМ). С предложението се възлага на ЦГМ да изградят новите 100 навеса със собствени средства.
Предвижда се предложението да бъде гласувано на заседанието на СОС в четвъртък. 
До месец се очаква главният архитект на столицата Здравко Здравков да внесе за обсъждане в СОС единен стандарт за това как трябва да изглеждат спирконавесите в целия град.