Ученици от Разград и още две държави споделят опит за ползите от прилагането на STEAM/STEM подхода в обучението чрез проект по програма "Еразъм +". Работата по него представиха на мултипликаторно събитие ръководителите на проекта Айтен Кязимова и Илина Иванова. В срещата участваха университетски преподаватели, учители в училища и детски градини, директори на детски градини.
Проектът „STEAM-Powered Education” се реализира от „Къщичката на чудесата“ - "Каанланд" и Езиков център „Свят“. Дейностите по него започнаха през март и ще продължат 18 месеца. Партньори по проекта са училища от Турция и Сърбия, а темата му е съвременните образователни подходи в обучението чрез STEAM/STEM, които включват наука, технологии, инженерство, изкуство и математика, каза Кязимова. Тя обясни, че „Къщичката на чудесата“ е първата частна образователна организация в област Разград, която работи по "Еразъм +" и предлага образователни услуги на деца и възрастни. Езиков център „Свят“ предлага курсове по английски език и обучава целогодишно около 100 деца от предучилищна възраст до възрастни.
Кязимова заяви, че по проекта вече са осъществени две дейности. Първата мобилност е на група ученици от Разград в Турция, като основната тема на срещата там е била роботика. В края на октомври е реализирана и виртуална мобилност в Сърбия, като децата са запознати с числата на Фибоначи, организиран е и конкурс „Златното сечение в природата“. Предстоят онлайн срещи в Турция и Сърбия, на които основно ще се наблегне на технологиите и науката. През март 2023 г. "Каанланд" и Езиков център „Свят“ ще посрещнат своите партньори от училищата „Бранко Радичевич“ и „Памукйорен ортаокулу“ в Разград, като превес в тази мобилност ще бъде математиката. 
Благодарност и красиви букети от ръководителя на „Каанланд“ получиха Илияна Иванова за добрата партньорска работа и Кериме Хюсеин за подкрепата й към Кязимова през годините. Организаторът на събитието запозна присъстващите с възможностите по програмата Еразъм, Европейския корпус за солидарност и основните характеристики на STEM/STEAM обучението. Интересна и забавна за преподавателите се оказа играта с числата на Фибоначи.