Военнослужещият, който е бил на място на трагичния инцидент от тази нощ край Елхово, е действал професионално и съгласно инструкциите. Той се е прикрил зад служебния автомобил и е произвел изстрели в посоката, от която първоначално е дошла стрелбата. Това заяви пред журналисти в Елхово служебният министър на външните работи Димитър Стоянов. Той е имал среща със военнослужещия, който е разказал подробно какво се е случило. БТА припомня, че през нощта полицай от Гранична полиция загина след престрелка на българо-турската граница. Той е патрулирал заедно със служител на Министерството на отбраната.
Двамата са видели проход, направен в оградата. Граничният полицай е слязъл от автомобила, тогава е проехтял изстрел. Колегата от Гранична полиция пада, военният се е прикрил зад автомобила и е произвел няколко изстрела в посока Турция, разказа Стоянов.
Имаме точни и ясни инструкции кога може да се ползва оръжие. Той е действал изключително професионално, категоричен бе военният министър.
Набелязваме мерки как да продължим оттук-нататък. Военните са подготвени и това не подлежи на никакъв коментар, каза още Димитър Стоянов. Утре зам.-министрите на вътрешните работи ще имат среща с колеги от турска страна, каза още той.