Университетът по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ) и „Национална електрическа компания“ ЕАД (НЕК) са подписали Меморандум за сътрудничество, съобщиха от екипа на УАСГ. 
Документът е бил подписан от ректора на УАСГ проф. д-р инж. Иван Марков и изпълнителния директор на НЕК инж. Мартин Георгиев.
Сътрудничеството предвижда съдействие от страна на НЕК за подпомагане на учебния процес на студентите от Хидротехническия факултет (ХТФ) на УАСГ – осигуряване на посещения на съоръжения на компанията за учебни практики и преддипломни стажове, както и създаване на възможности за по-добра реализация и кариерно развитие на дипломираните хидроинженери.
Дейностите за взаимноизгодно сътрудничество включват още обсъждане на въпроси по учебното съдържание и учебните планове, организация на срещи на студентите с практици и експерти от НЕК, както и дискусии между преподаватели от ХТФ и служители на компанията. Ще се установи партньорство при извършването на проучвания и научни изследвания в областта на хидроенергетиката, провеждане на съвместни научни семинари, обучения, конкурси и други прояви от общ интерес, казват от УАСГ.