На връх петдесетия си рожден ден журналистката Капка Георгиева гостува при Кеворк Кеворкян в предаването „Всяка неделя” по Нова телевизия. Тя бе категорична, че всеки от нас може да бъде като учителя Дънов, извод, до който е достигнала в новата си книга за него.
Поводът да се насоча към Петър Дънов е неговата роля в нашата история, допълни Георгиева. Според нея, друга причина е тежкия период, който изживява в момента, скъсвайки всички връзки с миналото си. Бях решила да сложа край на живота си, призна журналистката по повод на преживяното в последните две години.

Тя определи случващото се в душата й като „гняв към самата себе си”, защото не е предвидила и видяла очертаващата се промяна. В крайна сметка обаче любовта към живота е надделяла и решението за самоубийство е изхвърлено от съзнанието й. Причината за крайното намерение е тясното и обвързване тогава с Волен Сидеров и идеите на партия "Атака", затова и разочарованието й е било толкова силно.

Лекарство и прерязване на вените са били двете действия, които тя е предприела за да сложи край на живота си, но за щастие това не се е оказало достатъчно за да отнеме живота й. Сега това ми изглежда нелепо, допълни бившата главна редакторка на вестник „Атака”.

Тя посъветва хората, които са отчаяни от случващото се и са близо до самоубийството, да изоставят тази идея и да потърсят нещо добро и хубаво в живота си. Самосъжалението е най-лошото, което може да се случи на човек, смята Капка Георгиева. Според нея, истината в повечето случаи е пред очите ни, но малко от нас са в състояние да я открият веднага.

Когато една идея е истинна и автентична, хората го разбират и имаш успех, но щом се появи нещо насилено, това също веднага се вижда и оценява, каза още журналистката по повод на състоянието на партия "Атака" в момента.