15-годишно момче от исперихското село Печеница се обадило на тел.112, че две неизвестни лица отвели чичо му с бял микробус, съобщават от полицията в Разград.
Сигналът от тийнейджъра е получен около 21.45 часа на 7 март. Полицейските екипи, изпратени на местопроизшествието, установили бяло „Пежо Експерт” по пътя между селата Тодорово и Печеница. В автомобила се намирали К.Т. на 44 години, двамата му сина Дж.К. на 22 години и Д.К. на 19 години, 19-годишният З.И. и 18-годишният И.И. – всички от село Долец, община Дулово.

В горския масив, близо до спрелия автомобил, е установен и отведеният И.И. на 32 години от Печеница. При проверка в превозното средство са открити и иззети ловна пушка „Иж-58”и патрондаш с 15 ловни патрона 16-ти калибър.

И.И. е откаран в Спешен център – Исперих, където след преглед е освободен. Произходът на огнестрелното оръжие и боеприпасите е в процес на изясняване.
Разследването на служителите на реда установило, че отвлечения и похитителите му се познават.

Малко преди инцидента най-възрастният сред тях бил на гости в дома на И.И. Като се прибрал в родното си село установил, че са изчезнали мобилните му телефони. Решил, че за това е виновен домакина му и тръгнал да мъсти. По случая е образувано досъдебно производство.