Зоопаркът в Стара Загора от днес преминава на зимно работно време. Това съобщиха от пресцентъра на местната администрация. Емблематичното място ще посреща посетители от 8:30 часа до 17:30 часа, а билети ще се продават до 16:30 часа.
След ремонт изцяло обновеният зоопарк в Стара Загора отвори врати края на месец юни. Оттогава той се радва на засилен интерес от страна на малки и големи жители и гости на града. 
Зоопаркът на Стара Загора е открит на 26 април 1957 г. Той е вторият най-голям на територията на България след този в София. Началото на изграждането на бъдещата зоологическа градина е поставено със заграждане на поляна на площ от 4 декара в парк „Аязмото“.  Днес зоопаркът обхваща територия от 70 дка и съхранява над 400 eкземпляра от 80 вида - бозайници, птици и земноводни. Могат да се видят животни от Европа, Азия, Северна Америка, Южна Америка, Африка и Австралия. През 2022 година в зоопарка се родиха три мечета, лама, козирогче и маймунка. Сред най-новите обитатели са лъвицата Косара , както и две черни пантери и малък леопард. В Старозагорския зоопарк живее и единствения за България бенгалски тигър.
Билетът в зооградината е 2 лева за възрастни, 1 лев за деца от 7 до 18 години, а най-малките до 7-годишна възраст влизат безплатно.