Финансиране в размер на 2 163 207 лв. за реализация на обект "Реконструкция и рехабилитация на общински път KRZ 1220 Аврен-Девесилово-Егрек - втори етап" ще получи от МРРБ община Крумовград. Това обявиха от общинската администрация на официалната си интернет страница. Споразумението за предоставяне на средствата е подписано от кмета на пограничната община Себихан Мехмед само преди дни.
Проектът е определен като приоритетен за изпълнение от общинското ръководство. Той е проектиран още през 2016 година, като в края на септември на същата година община Крумовград е кандидатствала за финансиране на пътя пред Държавен фонд "Земеделие" наред с други 2 общински пътя, но не е бил одобрен.
Заради лошото му експлоатационно състояние, изпълнението на ремонта на пътя е започнат през настоящата 2022 година с общински средства, заедно с други пътни участъци. 
"Сега се осигуряват частично средства за втори етап. Финансирането на проекта ще допринесе за подобряването на техникоексплоатационното състояние на общинската пътна инфраструктура, конкретно за довършването на обновлението на общински път от с. Аврен до с. Егрек", посочват от общинската администрация. Оттам обясняват, че теренът е изцяло планински, с голям надлъжен наклон и денивелация. От подобрената инфраструктура ще се възползват общо 1435 жители на селата Аврен, Девесилово, Девесилица, Малък Девесил, Голям Девесил и Егрек.