Със специална церемония днес ще бъде открито 29-ото издание на Италианския фестивал на красотата и прическата, който ще се проведе в Палата 3 на Международен панаир - Пловдив. Събитието официално ще бъде открито от Роберто Санторели, президент на "Confindustria Bulgaria" - Обединение на италианските фирми у нас. Това съобщиха от пресцентъра на Пловдивския панаир.
Форумът се организира от "Италиански фестивал на красотата" с подкрепата на Международен панаир – Пловдив, Регионална занаятчийска камара и Международно сдружение на българските фризьори "Тилия". 
За своята над 20-годишна история Международното изложение за фризьорство, козметика, грим, парфюмерия и мода се наложи като едно от най-престижните събития в България в тази област. То събира производители и търговци, световни асове – стилисти, колористи и гримьори, модни професионалисти и почитатели, съобщиха от панаира. Тази година изложението ще представи последните тенденции в прическите, техники за подстригване и нови революционни продукти. Богатата съпътстваща програма кореспондира с мисията на фестивала – да осигурява възможност за самоусъвършенстване на професионалистите в бранша. Тридневният фест е наситен с шоупрограми, ревюта, демонстрации, презентации, семинари, конкурси.  
Български и световни марки и компании ще представят оборудване, продукти и услуги за фризьорски, козметични, фитнес, СПА и уелнес центрове, както и стоки за масовия потребител.
Италианският фестивал на красотата и прическата е част от поредицата изложения тази седмица в Панаира, посветени на темата за здравето и красотата.