Министерството на транспорта и съобщенията пусна в обръщение пощенски блок, посветен на 130-ата годишнина от създаването на Международен панаир-Пловдив. Новото пощенско-филателно издание бе представено от главния изпълнителен директор на „Български пощи“ Богдан Теофанидис по време на церемонията по откриването на Международната изложба за медицина, стоматология и фармация "Медикус, Денто, Галения".
Още през 1892 година за пръв път у нас влиза в употреба илюстрована пощенска карта с отпечатан таксов знак, посветена на пловдивското изложение, припомни Теофанидис. Той добави, че в десетилетията след това темата "Пловдивски панаир" неведнъж присъства в българското маркоиздаване, като символ на просперитета на родната промишленост и индустрия. Новото издание е блок с една пощенска марка с номинал 75 стотинки, в тираж 3600 броя и специален пощенски печат. 1800 блока са на бяла гумирана хартия с рамковидна перфорация и 1800 блока с негумирана хартия с ултравиолетова нишка без перфорация, което, по думите му, го прави изключително ценно за колекционерите. 
Автор на проекта е художникът и преподавател по дизайн Петър Чучулигов, който синтезирано е успял да покаже най-важните моменти в изграждането на първото изложение - почетния медал с изображението на княз Фердинанд, плаката за изложбата, рисуван от Иван Мърквичка, архитектурния план. В изданието виждаме и съвременното лого на Международния пловдивски панаир, както и логото на Международния конкурс за панаирен плакат, подчерта изпълнителният директор на пощите.