Община Русе отказа да подпише споразумение по делото, което баща заведе срещу администрацията заради лошо поддържани подлези, които косвено станаха причина за смъртта на дъщеря му.
През май 2009 година отличничката от Математическата гимназия - 16-годишната Петя, бе прегазена рано сутринта от ТИР на бул. "България", докато бърза към автобусната спирка за училище.
Русенският районен съд даде днес ход на делото, по което Пламен Митев обвинява местната управа, че не е създала необходимите условия за преминаване през подлезите на бул. "България". Според бащата в момента на инцидента хората не са имали друг избор, освен да пресичат пътното платно заради невъзможността за преминаване през подлезите.
На свидетелската скамейка застана и бащата на момичето Пламен Митев. Той сподели, че от жизнерадостно семейство са се превърнали в тревожно и затворено семейство, което трепери над по-големия си син.
Съдът отложи делото за 17 декември, за да изслуша експерти от "Пътна инфраструктура", за да обяснят дали е имало временна организация на движението на бул. "България" по време на инцидента и каква е била тя. Целта е да се изясни дали е можело да се предотврати произшествието.
Искът, заведен от Пламен Митев, е за 10 000 лева, които той възнамерява да преведе по сметките на два от детските домове в града.

ПОДРОБНОСТИ В УТРЕШНИЯ БРОЙ НА УТРО