Бившият директор на "Напоителни системи" Георги Харизанов остава окончателно в ареста. Той се разследва за неизгодна продажба на скрап, ощетила с милиони дружеството.

Решението на Софийския градски съд беше подписано с особено мнение от председателя на съдебния състав Петър Гунчев. За разлика от своите колеги, според които са събрани достатъчно данни срещу Харизанов, Гунчев смята, че такива няма, съобщи БНР.

Георги Харизанов е в ареста след показания на свидетел с тайна самоличност, който го чул да казва, че се готви да се укрие от българското правосъдие в ЮАР, твърдения, които от месеци отричат и Харизанов, и адвокатът му Григор Вълков.

"Аз поисках от наблюдаващия прокурор, освен да ми предостави копие от протокол за разпит на свидетеля с тайна самоличност и СРС-та, но наблюдаващият прокурор отказа да ме запознае със СРС-та, тъй като има елемент на следствена тайна. Аз обаче питам така. След като той е бил на СРС-та и ако той действително е замислял, ако той е подготвял да напуска пределите на нашата страна, тези СРС-та щеше прокуратурата да ги представи по делото, но ги няма", коментира Григор Вълков.