Оборудването, с което разполага отделението ни, е уникално за държавата, но понякога и ние сме безсилни пред заболяванията в последен стадий, коментираха вчера лекарите от отделението по съдова хирургия в частната болница „Медика“ и показаха ангиографа си и модерната операционна зала.
Въпреки че досега работата им не е популяризирана, месеци наред леглата там са напълно заети. Това налага разширяване на базата и осигуряване на допълнително места за пациенти.
В болница „Медика“ екипът от хирурзи, рентгенолог и кардиолози се справя успешно с лечението на различни заболявания на съдовата система благодарение на опита на медиците и съвременните апарати.
Покриваме всички операции в областта на съдовата хирургия, а ние сме единствената неуниверситетска болница, която прави толкова голяма гама интервенции, обясни съдовият хирург д-р Христо Георгиев. Началото на съдовата хирургия в частната болница бе поставено от италианския професор Джианлука Ригатели, който ще продължи да консултира русенските си колеги и в областта на мозъчните изменения на съдовете.