Димитър Иванов-Капитана - единственият български вентролог, който е и стендъп комик, представя в зала 1 на НДК най-голямото си шоу до момента, съобщават организаторите. Събитието е на 9 ноември.
В рамките на час и половина "Необичайното шоу на Капитана“ показва комедийни монолози от "Беше ми 100лично“, "Образцов дом“ и "Хомеопатия за душата“, както и изцяло нови шеговити истории и вентрологична част в тандем с куклата бай Тъньо. 
"Трудно е да изненадаш българина с нещо. Но пък може да пробваш да го разсмееш и да го накараш да се замисли. Това е и целта ми в "Необичайното шоу" - да превърна абсурдите от ежедневието в забавление, за да ги погледнеш от друг ъгъл", казва Димитър Иванов-Капитана.     
Както писа БТА, преди броени месеци той спечели "Златен микрофон" от Golden Mic Stand up Comedy Awards - отличие за стендъп комедия в България. Носител е и на наградата на публиката от международния фестивал на монодрамата SoloAct (2022).
Специален гост на събитието ще бъде миналогодишният победител в наградите - Георги Кючуков. Той ще открие вечерта с кратък подгряващ гиг.

Димитър Иванов-Капитана е роден в Димитровград и от 18 години живее в София. Завършва актьорско майсторство за куклен театър в НАТФИЗ в класа на проф. Жени Пашова и доц. Петър Пашов през 2008 г. През 2010 г. създава пиесата "Разкази от бъчвата", с която през 2011 г. печели наградата за главна мъжка роля на международния куклено-театрален фестивал "Пиеро“. На следващата година става част от трупата на столичния куклен театър. През 2019 г. изучава вентрилоквизъм при едни от най-добрите американски и словашки вентролози.