Община Тунджа отбелязва днес 35 години от създаването си като териториално-административна единица. Създадена е с държавен указ на 6 октомври 1987 г. като обединение на 44 села в област Ямбол. Община Тунджа е една от малкото в страната, съставени само от села.
„Изминалите 35 години са и повод за признание, гордост и благодарност. Поклон към първите, които положиха здравите основи на нашата община! Поклон и към тези близо две поколения тунджанци, които вложиха труд, енергия и ентусиазъм в съграждането и развитието на нашите села!“, написа в официалния си фейсбук профил кметът на общината Георги Георгиев.
„През тези 35 години община Тунджа винаги се е стремяла да бъде еталон – за нови идеи, за добри практики, за отношение, но най-вече за екипна работа и за начина на решаване на проблемите заедно с хората. Това създава усещането за единство и увереност, че заедно ще се справим с предизвикателствата и с кризите“, пише още кметът.
Земеделската община Тунджа по традиция отбелязва официалния си празник на 22 април – Международният ден на земята. Обработваемата земя на нейната територия е над един млн. дка. Празникът тази година премина с множество събития и връчване на отличия, под знака на 35-ата годишнина.