Окръжният съд в Търговище потвърди изцяло присъдата на Районния съд за това, че на 10 септември м.г. в търговищкото село Кралево, А. И. тогава 17-годишна, е отнела 60 лева и два мобилни телефона, като за това е използвала сила. Заедно със свой приятел тя посетила къщата на пострадалия, където го нападнала, удряйки го с ръце и крака, твърдейки, че ѝ дължи пари, съобщи говорителят на институцията Десислава Здравкова. 
Макар и непълнолетна към момента на извършване на деянието, съдът приема, че тя е разбирала свойството и значението на постъпката. 
Наказателният закон предвижда за непълнолетните при многобройни смекчаващи обстоятелства наказанието да е „пробация“ или „обществено порицание“ – чл. 55, ал. 1, т. 2.
Предвид чистото съдебно минало, ниската възраст и малката стойност на отнетото (по оценъчна експертиза 62,02 лв.) съдът ѝ наложи  наказание „обществено порицание“, което ще бъде изпълнено чрез поставяне на копие от постановения съдебен акт на видно място в сградата на кметството в село Кралево.
Решението не подлежи на обжалване.