Кметът на Шумен Любомир Христов и изпълнителният директор на „Карлсберг България“ Войчех Жабински откриха арт инсталация „Шуменско от 1882 до днес“ в градската градина на областният град. На събитието, с което се отбелязва 140-та годишнина на пивоварната фабрика в града, присъстваха служители на „Карлсберг България“ и „Шуменско пиво“, представители на общинската администрация и граждани. 
При откриването на арт инсталацията Любомир Христов каза, че „Шуменско пиво" е емблемата на Шумен, историята на града, гордост за всеки шуменец“. Изпълнителният директор на „Карлсберг България“ Войчех Жабински отбеляза, че "Шуменско пиво" пази и следва автентичната рецепта отпреди 140 години, продължавайки да произвежда висококачествено пиво. „Малко са брандовете, които могат да съчетаят качество и традиции с един модерен прочит на 140-годишна рецепта“, посочи при откриването на изложбата Методи Стоянов - директор производство в „Карлсберг България“. 
За присъстващите на откриването на арт инсталация „Шуменско от 1882 до днес“ имаше безплатна бира и беше организирана викторина с награди.
Пивоварната фабрика в местността „Кьошковете“ е създадена на 26 октомври 1882 г. от чешкия пивовар Франц Милде и други предприемачи, и с основание може да се твърди, че пивоварството в България започва в Шумен, бе припомнено при откриването на арт инсталацията. 
„Преди 140 години Франц Милде е търсил наистина перфектното място да основе своята пивоварна и го е открил именно в Шумен, заради красивата природа и чистотата на водата в този регион. Оттогава насам ние следваме същата рецепта, произвеждайки висококачествено пиво, което през годините много пъти е променяло своя дизайн, но продължава да пази своята автентична рецепта и качества“, отбеляза при откриването на арт инсталацията изпълнителният директор на „Карлсберг България“ Войчех Жабински. 
„Благодаря на ръководството, на собствениците на Шуменско пиво за това, че го съхраниха и продължават да го развиват, да инвестират. И днес това е една от водещите пивоварни в България, за което благодаря. Създадени са прекрасни условия за работа на служителите, фирмата продължава да се развива и знам, че ще бъдем номер едно в България, а надявам се по-късно и на международния пазар“, каза кметът Любомир Христов. 
Производственият директор в „Карлсберг България“ Методи Стоянов подчерта, че „Шуменско“ е бранд, който съчетава перфектно традицията и качеството с иноваторския дух и това нещо го показваме с всички иновации, които стоят зад бранда през последните години. Нещото, което прави тази марка уникална, защото много други брандове инвестират и правят иновации, това е възможността да се адаптира и да се развива. Малко са брандовете, които могат да съчетаят качество и традиции с един модерен прочит на 140-годишна рецепта. Това е нещо, което сме постигнали заедно в Шуменско пиво, благодарение на всички работещи. Колеги, нека  продължим да правим тази прекрасна бира така и следващите 140 години", каза още Стоянов.