Актьорът Алек Болдуин и продуцентите на фирма "Rust" са постигнали споразумение с фамилията на операторката Халина Хъчинс, която бе застреляна на снимачната площадка в Ню Мексико миналата година, предаде Ройтерс, като цитира съобщение на електронното издание Дедлайн.
"Постигнахме споразумение, подлежащо на одобрение от съда, ... срещу продуцентите на "Rust", включително срещу Алек Болдуин и компания "Раст муви продакшънс" (Rust Movie Productions). Като част от това споразумение, делото ще бъде прекратено", заявява съпругът Матю Хъчинс, цитиран от Дедлайн. 
През октомври м.г. по време на репетиция за сцена от уестърна актьорът Алек Болдуин, изпълняващ главната роля, случайно застреля операторката Халина Хъчинс и рани режисьора Джоел Соуза, след като се оказа, че използваният от него реквизитен пистолет е зареден с бойни, вместо с халосни патрони.
Съпругът на Халина Хъчинс и 9-годиншият им син заведоха дело. Фамилията настояваше, че е било налице "грубо" пренебрежение към оплакванията на екипа, свързани с безопасността и то директно е довело до смъртта на операторката.