Трупа "Невидено" дебютират на голяма сцена с етнорок мюзикъла „Да опазиш Сребра невяста" на 8 септември на Античния театър в Пловдив. Спектакълът е авторска постановка на Мирослав Моравски – Моро, в която се преплитат разказ, актьорска игра и песни. Това разказа той на пресконференция в Пресклуба на БТА в Пловдив. 
Спектакълът „Да опазиш Сребра невяста" е история от „Коренуване" – поредица, основана върху българското фолклорно наследство – музика, митология и предания, обясни Моравски. Постановката ни запознава с Благун, свирач и разказвач, който е поканен да свири на обичая „пазене на булката", предшестващ една сватба в Родопите. По време на надсвирването обаче се появява и друг кандидат-жених със своя оркестър – и историята се заплита. Народен оркестър и рок група се впускат в надсвирване докато актьорите представят историята. Сценарист на постановката е Моравски.
В състава на "Невидено" са: Мирослав Моравски (китара, глас), Беатрис Благоева (глас), Анна Анова (гъдулка), Минчо Недев (бас китара), Мирослав Зографски (ударни), Йордан Донов (китара), както и Иван Чапанов (кавал, гайда). Те изпълняват авторски композиции, съчетани със съвременни интерпретации на народни песни, които се преплитат и допълват в завладяваща история.
Моята мисия е да бъда двигател и новатор в популяризирането на българското народно творчество и предаването на обичаите и традициите на младите хора, коментира Моро. Желанието му е да засили приемствеността между поколенията чрез магията на музиката и изкуството. Искам да дам нов поглед върху културното ни наследство чрез авторски интерпретации на вечните достижения на българските творци, допълни той.
На премиерата на спектакъла ще бъде представен и сборникът „Да опазиш Сребра невяста" заедно със студиен саундтрак на музиката. В  него намират място едноименната история и още две творби от цикъла „Коренуване" – пиесата „Грехът на русалията" и разказът „Кръговете на дядо Манол".