Няма замърсяване на атмосферния въздух и почвите в Казанлък след вчерашния инцидент, възникнал на територията на оръжейния завод „Арсенал“ АД, показва проверка на експерти от Регионална инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Стара Загора, съвместно с експерти от Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околната среда. Това става ясно от официалния сайт на РИОСВ - Стара Загора. 
Извършени са замервания на качеството на атмосферния въздух в три точки извън границите на площадката на завода до най-близката жилищна зона в града. Резултатите показват, че няма завишения на замерените показатели. Ще продължи стриктното съблюдаване на показателите от станциите в региона, с оглед на недопускане на замърсяване на атмосферния въздух, уверяват от РИОСВ. 
При проверката не са установени и видими замърсявания на почвите. До мястото на инцидента няма водни обекти, които да бъдат засегнати от създалата се ситуация, допълват от инспекцията. 
Както БТА писа, тежкият инцидент възникна вчера на територията на цех 150 на завод 4 на „Арсенал“ АД в Казанлък, в който се произвеждат изделия, свързани със звуково-светлинен ефект. При взрива загинаха 55-годишен мъж и две жени на 53 и 43 години, а друга 43-годишна жена е в болница с тежка черепно-мозъчна травма. 
По случая в оръжейния завод текат процесуално-следствени действия, а тази сутрин окръжният прокурор Дичо Атанасов увери, че няма опасност от вторични взривове на мястото на инцидента.