Дрогиран шофьор на камион уби 56-годишен мъж в катастрофа на главния път Русе-Варна, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева. 
Сигналът за инцидента е подаден малко преди 10:00 ч. днес. Четиридесет и двегодишният водач на влекач с прикачено ремарке от Пазарджик пътувал в посока Русе - Разград. На завоите преди град Цар Калоян е ударил със задната част на камиона насрещно движещия се "Мерцедес", шофиран от 56-годишен мъж от Исперих, след което продължил, без да спре. Водачът на лекия автомобил е починал на път за разградската болница. Спътникът му на 55 години е настанен под наблюдение в лечебното заведение в Разград. 
Камионът е установен на околовръстния път на Търговище. Водачът е задържан. Пробата му за употреба на наркотични вещества е положителна. Справка в информационните масиви на МВР показва, че шофьорът има 13 криминалистически регистрации за кражби, притежание на незаконно оръжие и шофиране след употреба на дрога. Следствените действия по случая продължават.