Акция за ремонт и освежаване на зоната за отдих в Лесопарк „Липник“ проведоха служители на общинските предприятия „Комунални дейности“ и „Паркстрой“ с участието на кмета Пенчо Милков, заместника му Димитър Недев и кмета на Николово Златан Ванев, подкрепен от служители в кметството.
Възстановени са каменните стълбове на паркинга в зоната за отдих, на която беше изградена нова арка. Предвижда се тя да бъде аранжирана с растителност, както и да бъдат засадени различни видове цветя около паркинга. В съседство на каменните колони са положени дървени перголи, има и нови пейки.
  Намиращите се до любимата на поколения русенци чешма „Бялото момиче“ дървените пейки бяха подновени и боядисани. Планира се в каменното корито на чешмата да бъде изградено подводно декоративно осветление. Каменната пътека, водеща до намиращата се в близост детска площадка, както и теренът на самото съоръжение, бяха почистени от наслоената през годините пръст. Самата площадка вече е с чисто нова люлка и метални кошчета, а всички останали съоръжения са боядисани. В най-кратки срокове ще бъде монтирано и видеонаблюдение като превантивна мярка срещу евентуални вандалски прояви.