Избраните депутати да минават на психотестове. И това не е политически, а обществен въпрос. Това поиска бившият здравен министър проф. Радослав Гайдарски в „Гореща точка“ по TV7.
„Отклонения има и ако трябва да се прегледа нашия парламент , да се постави диагноза, то 8% имат отклонения“, каза известният хирург. "8% от 240 депутата, това са от 15 до 20 народни представители с психични отклонения, пресметна Гайдарски. Той не посмя да каже конкретни имена, но е категоричен, че тези, с отклоненията се виждат кои са. „Не може в семейството да си един, пред хората друг, в телевизията трети, а в парламента да крещиш и да си неадекватен“, обясни Радослав Гайдарски Той е категоричен, че психиатрите могат лесно да идентифицират, всеки в каква степен има отклонение. След като полицаи и шофьори минават психотестове, защо това да не прави и с народните избраници.

Самият професор и бил депутат във Великото народно събрание. „Пред 90-те години в парламента бяха от най –можещите, знаещите и интелигентни. И тогава имаше с отклонение, но бяха малко. После всяка година качеството на парламента започва да пада. Защото всеки партиен ръководител си подбира хора, които като вдигне той моливчето и те след него. Колкото е по-интелигентна групата, толкова по-голяма е възможността да се разцепи. Ръководителят на парламентарната група иска стадо зад себе си“, коментира качеството на сегашния парламент проф. Радослав Гайдарски. Той е сигурен обаче, че освен с отклонения има и много депутати хитреци.