Плевенчани на различна възраст се включиха в инициативата "Заедно за един милион хороводни стъпки". Централният площад "Възраждане" се изпълни от почитатели на българския фолклор, които извиха кръшни северняшки хора. 
Танцовото събитие бе открито от кмета на Плевен Георг Спартански, който подчерта, че активността е един от начините за преборване на стреса и намаляване на напрежението. 
Първото хоро бе поведено от танцьорите на Северняшкия ансамбъл за народни песни и танци "Иван Вълев". До тях се хванаха ученици от Националното училище по изкуствата "Панайот Пипков", представители на школи и клубове за народни танци, деца и възрастни.
С инициативата "Заедно за един милион хороводни стъпки" организаторите от Община Плевен ще се включат в националния конкурс "Нестле за Живей Активно" с партньор Националното сдружение на общините в Република България, който има за цел да насърчи двигателната активност и здравословния начин на живот. Плевен ще се бори за голямата награда от 20 хиляди лева за общински проект, свързан със спорта. Целта е да се финансира монтирането на стрийт-фитнес комплекс в парк "Кайлъка". В надпреварата участват 16 български общини.