Турската армия е неутрализирала десет бойци от Кюрдската работническа партия (ПКК)/Силите за защита на народа (СЗН) в Северна Сирия, предаде турската държавна телевизия ТРТ-Хабер, като се позовава на съобщение на турското министерство на отбраната.
В съобщението се посочва, че са били неутрализирани десет терористи от ПКК/СЗН, за които е било установено, че подготвят нападения срещу зоните, в които са били осъществени турските операция "Извор на мира" и "Ефратски щит".
От 2016 г. Турция проведе няколко операции в Северна Сирия, за да прочисти района край турската граница от терористи от групировката "Ислямска държава" и от бойци на сирийската кюрдска милиция Сили за защита на народа (СЗН), сред които "Ефратски щит" (2016 г.), "Маслинова клонка" (2018 г.) и "Извор на мира" (2019 г.).
Турция разглежда Силите за защита на народа (СЗН) и действащата в Турция Кюрдска работническа партия (ПКК) като разклонения на една и съща терористична групировка. Кюрдската работническа партия, която води въоръжена борба срещу турската държава от 1984 г., се разглежда като терористична организация от Анкара, ЕС и САЩ.