Улични протести след смъртта на млада иранка прераснаха днес в насилие близо до посолството на Ислямската република в Лондон, демонстранти хвърляха камъни срещу полицията, а петима души бяха арестувани, предаде Асошиейтед прес.
През цялата изминала седмица около сградата в Найтсбридж, се събираха хора, за да протестират след смъртта на 22-годишна Махса Амини в Иран. Младата жена беше задържана от нравствената полиция, защото нарушавала изискванията за носене на ислямска забрадка и почина на 16 септември.
Лондонската полиция съобщи, че „значителна група“ от голямото множество е имала намерение да  предизвика безредици и потвърди, че са извикани подкрепления, когато протестиращите се опитали да разкъсат полицейския кордон и да нахлуят към комплекса на посолството.
Няколко полицаи са били ранени в сблъсъците с демонстрантите.
Уличните протести в Лондон избухнаха в момент на нарастваща враждебност между Великобритания и Иран във връзка със смъртта на Амини. 
На сайта на иранското външно министерство беше обявено, че посланикът на Обединеното кралство в Техеран Саймън Шерклиф е бил извикан вчера и му е връчен протест срещу това, че Великобритания е приела критични към Техеран медии на фарси. 
Според иранското външно ведомство тези медии са насочили съдържанието си към провокиране на безредици и разпространяване на бунтове в Иран.
Протести заради смъртта на Амини имаше в най-малко 46 града, по-малки селища и села в Иран.
Иран заяви, че смята информационното отразяване на тези медии за намеса във вътрешните работи на страната и действия срещу суверенитета й.