Отборът ни е подготвен добре и е готов за мачовете от турнира за купата на България /7-8 март/, заяви на пресконференция вчера старши треньорът на „Дунав 8806“ Георги Божков. Той посочи, че сезонът дотук върви странно и тежко заради непрекъснатите контузии на основни баскетболистки - първо на Зорница Костова, после на Радостина Димитрова, а за финал и на Жаклин Златанова.
„Маргарита Илиева не е възстановена напълно, но за първи път от дълго време през последните дни тренирахме с 10 състезателки. Не мисля, че за турнир в два дни като този може да се говори за ярко изявен фаворит. Възможностите на отборите са изравнени, но ние имаме достатъчно сили, за да поставим своите претенции. Факторите за успеха във Велико Търново ще са безспорно добрата ни форма, тактиката, спортният шанс и подкрепата на публиката. Имах среща с феновете и знам, че ще имаме тяхната помощ. Молбата ми е нашите привърженици да бъдат толерантни към другите отбори и да покажат, че публиката на Русе разбира от баскетбол. Нека да се бием на игрището“, заяви Божков.
Той припомни за уникалната серия на отбора през последните 4 години с 4 последователни трофея и попита риторично: „Защо да не спечелим пета купа!“
Капитанката на отбора Зорница Костова смята, че турнирът ще е труден предвид равностойността на 4-те отбора.
„Тренираме с настроение, физически сме подготвени много добре, амбицирани сме да запишем два победни мача. Дано да повторим играта си от последните два двубоя от първенството. Предпочитам първо да мислим за полуфинала срещу „Монтана“, а после за финалния мач на другия ден“, каза Костова.
„Погледът към таблицата с временното класиране в Националната лига подсказва, че отборите са с равни сили. Аз мисля обаче, че нашият отбор е най-мотивираният и най-можещият. Имаме пълно доверие в старши треньора и всяка една състезателка. Момичетата показаха неведнъж, че могат да носят отговорност. Постарахме се като ръководство пред тях да няма никакви проблеми. Да, съперниците са добри, може би много добри, но аз съм убеден, че ще донесем купата в Русе. Дано нашите баскетболистки имат двоен повод за празник на 8 март!“, заяви президентът на клуба Красимир Трифонов. 
Отборът на „Дунав 8806“ ще тръгне днес за Велико Търново, като по график ще тренира последен - от 18.45 часа.
Полуфиналът утре срещу „Монтана“ ще започне в 18.