"Мачът бе изключително интересен, динамичен и оспорван. Той обаче се реши от две спорни ситуации".
Това заяви треньорът на "Дунав 8806" Георги Божков след края на срещата с "Монтана 2003", която "сините феи" загубиха със 78:80 след кош, който предизвика множество спорове.

Припомняме, че на няколко пъти и по време на срещата отсъждания на реферите Ивайло Ресиловски и Мартин Хорозов предизвикваха недоволство у щабовете на двата отбора и от страна на публиката.

"Не съм доволен от съдиите. Смятам, че мачът трябваше да влезе в продължение и тогава да се реши. Отделно от това смятам, че по време на целия мач съдийството не беше на нивото на играта", сподели още Божков.

В тази връзка дори президентът на БК "Дунав Русе" Красимир Трифонов заяви, че съдиите в баскетболното първенство не заслужават възнагражденията и таксите, които получават в момента.

Треньорът на "Монтана 2003" Стефан Михайлов коментира, че реферите са направили "грешки и в двете посоки, които обаче не са повлияли на крайния резултат".

"Ние допуснахме много груби грешки. Имаше и спорни ситуации и в двете страни. Не смятам обаче, че съдийството повлия на мача. Имахме късмет да вземем борба в нападение при последната ни атака и да вкараме кош, защото в продължението не се знаеше какво може да стане. Да, ситуацията накрая е наистина много спорна, но Келиндра Закери вкара кош със сирената. Гледах и видеото, на което се вижда, че топката излиза от ръката и тогава светва червената точка на таблото за край на мача. Това беше категоричен кош. Поздравявам съдията, че не се подведе по публиката и по други работи", заяви Михайлов.