Потенциалът за развитие на бизнес край река Дунав, трансграничните и транспортни връзки в областта са сред темите на среща на бизнеса "Русе и региона", организирана от вестник "Капитал" на 29 септември от 9:45 ч. в хотел "Рига" в Русе, съобщиха от Българо-румънската търговско-промишлена палата (БРТПП), която е партньор на форума.  Събитието ще се излъчва на живо в YouTube канала на "Капитал", на страницата Capital Live, както и на страницата на "Капитал" във "Фейсбук".
Изпълнителният директор на БРТПП Елеонора Иванова ще бъде сред говорителите в първия панел на форума. Сред другите теми, които ще бъдат дискутирани на срещата, са бъдещето и тенденциите в енергетиката, нисковъглеродната икономика и ESG  (екологични, социални и управленски) стандартите в региона, развитието на ИТ сектора в Русе, как технологиите подобряват начина на живот.
В рамките на събитието "Капитал" и "Ардес", генерален партньор по награждаването на победители в класация "Гепард", ще отличат най-динамичните малки и средни предприятия за област Русе. "Капитал" публикува класацията “Гепард” като специално издание от 15 години.  "Капитал Градове" е платформа за дискусии за развитие на местните икономики и на важните градски центрове на България. Тя се състои от поредица специални регионални издания и дискусии с бизнеса и местната власт.