"Реките на града - младежки случки срещу течението" са нарекли инициативите си млади габровци. От днес до 24 септември на улица "Аврам Гачев" и в коритото на река Янтра в тази част на града се осъществява инициативата, която е под наслов "Младежки случки срещу течението".
Инициативата е на община Габрово и Младежкия център в града, а участници са габровци на възраст 15 - 29 години. Всичко се случва по европейски проект, който се очаква да приключи с ремонт на летния театър и мястото да стане дом на Младежкия център.
В коритото на реката ще има много и разнообразни инициативи през трите дни. Ще се проведе дискусия, посветена на независимостта, концерти, комедийни спектакли, детски художествени ателиета.
Днес организаторите посрещаха гостите с отпечатана програма на квадратен лист, от който всеки може да сгъне лодка, а по-смелите деца пускаха своята лодка да плава по река Янтра. Стотици хвърчила, разпънати в художествена инсталация между двата бряга на реката, допълват атмосферата на събитието.
Участието във всички художествени инициативи е безплатно, а местата са ограничени, затова организаторите призовават всеки, който желае да има място на масите за рисуване, да се запише предварително във фейсбук страницата на събитието.
Предстоят театрални и комедийни постановки, срещи с актьори, дискусии, 3D-мапинг спектакли, а тази вечер ще има и огнено шоу.