Актьорът Антъни Маки не носи щита си на Капитан Америка, когато се завръща в родния си град Ню Орлиънс, за да помогне за поправянето на къщите, поразени от ураган, но за хората в стария му квартал е истинско чудо, че покривите им вече няма да са от брезент, писа Асошиейтед прес.
Маки работи съвместно с една от водещите компании за производство на покриви в САЩ, за да смени покривите на къщите, пострадали миналата година от урагана Айда. Проектът е много значим за Маки.  Актьорът, който се превъплъщава в Капитан Америка във вселената на Марвел, е израснал в Ню Орлиънс и е работил в семейния бизнес за ремонт и монтаж на покриви.
Маки каза, че се гордее да прави нещо в услуга на съгражданите си. "Зная през какво преминават хората, защото съм роден тук, пораснах тук", каза той и добави, че за него е важно да върне тук добрините, които е получил извън родния си град.
Семейството на актьора притежава местна компания за покриви и той работи в нея, преди да стане актьор и да се прочуе през последните години с ролите си в "Отмъстителите", а сега и в "Капитан Америка".