Старши треньорът на „Дунав“ Людмил Киров определи като „важна работа“ неделното гостуване на „Монтана“. Той, помощникът му Мартин Ковачев и техническият директор на клуба Светлин Симеонов дадоха вчера пресконференция.
„Чака ни двубой срещу корав съперник. Всичко зависи от нас - дали ще направим мача си лесен, или труден. Заварих отбора в прилично състояние. През седмицата говорихме дълго с бившия старши треньор Мартин Цирков. Сигурен съм, че „Дунав“ ще има различен игрови облик. Ще съм готов с решението за титулярната единайсеторка, след като направим последните две тренировки. Запознат съм с качествата на всеки един футболист. Ще бъда безкомпромисен към тези играчи, които не се влагат в тренировките и двубоите. Ще е мач на надлъгване. Темата, че новият старши треньор на „Монтана“ е Ферарио Спасов, не ме вълнува“, каза Киров.
Неговият помощник Мартин Ковачев заяви, че като дългогодишен централен защитник намира отбраната за сравнително стабилно звено.
„Тя е съставена от добри момчета. Разбира се, като във всеки отбор има грешки, които трябва да са изчистват. Важното е „Дунав“ да не допуска евтини голове“, коментира Ковачев.
Техническият директор Светлин Симеонов смята, че новият треньорски екип е съставен от професионалисти.
„Не го казвам, защото Киров и Ковачев са ми и приятели. Щастлив съм, че се върнаха при нас. Те имат качества да свършат добра работа. Официално обявена конкретна цел нямаме, но е ясно, че пътят е само един - колкото се може по-напред в класирането“, заяви Симеонов.
Той коментира и мълвата, че бившият президент на клуба д-р Симеон Симеонов продължава да влияе пряко или косвено на процесите във ФК „Дунав“.
„Д-р Симеонов няма никаква намеса в управлението на клуба. Като концесионер на базата единствените ни взаимоотношения с него са като ползваме терените, да си плащаме консумативите“, категоричен беше Светлин Симеонов.