Консорциумът ДЗЗД „Бодиак инженеринг“, в който участват три варненски фирми, е единственият кандидат за изграждане на плувния комплекс в Парка на младежта. Обществената поръчка за изпълнител на проекта бе публикувана на 17 август. Единствената оферта е подадена в последния възможен ден - 12 септември. Предстои комисия да разгледа документите, за да провери дали фирмата и ценовото й предложение отговарят на предварителните условия.     

 ДЗЗД „Бодиак инженеринг“ включва фирмите „Борд“ ЕООД, „Динесо“ ЕООД и „Акватек“ ООД. Последната от тях се занимава със строителство на хидротехнически съоръжения и има множество завършени проекти за открити и закрити басейни, аквапаркове, уелнес и спа съоръжения и др. „Борд“ ЕООД е строителна компания, а „Динесо“ работи с сферата на търговията.
Прогнозната стойност на проекта е 14 644 284 лева без ДДС, осигурени с кредит от Банка ДСК и общинския бюджет. Строителството ще се извърши на два етапа, всеки от които ще бъде самостоятелно въвеждан в експлоатация. На първи етап ще бъдат изградени открит басейн“, заведение за бързо обслужване, съблекални с душове, детска площадка, детски басейн“ и външни връзки за топлоснабдяване и ВиК. За изпълнението му са предвидени 150 дни. През втория етап ще бъдат завършени покритият плувен комплекс и паркингите. За тяхното строителство са отредени 300 дни.
Срокът на договора е до 31 декември 2023 г. и е съобразен със срока на договора за банковия заем. В случай на удължаване на кредита, той също може да бъде удължен. Но ако всичко върви по график, до края на следващата година Русе отново ще има покрит басейн за тренировки по плуване и водна топка.