Българската армия ще продължи да помага на населението в пострадалите от наводненията населени места в община Карлово поне още месец, каза командирът на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, който ръководи работата на военнослужещите в пострадалите населени места. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. 
Военни от Сухопътните войски и Военновъздушните сили оказват помощ на пострадалите от наводненията в Карловско вече 11 ден.
Той посочи, че предстои да се изготви нов план, по който ще се осъществява участието на военнослужещите във възстановителните дейности.
Днес в селата Слатина и Каравелово помагат 63 военнослужещи с пет единици техника от 61-ва Стрямска механизирана бригада, 40 души от двете авиобази – в Граф Игнатиево и Крумово, работят по разчистването и възстановяването на село Богдан.
Българската армията се включи в помощ на населението още в първите часове на 2 септември, след настъпването на бедствието.
На 10 септември 50 курсанти от Националния военен университет (НВУ) „Васил Левски“ във Велико Търново и четиридесет курсанти от Висшето военновъздушно училище (ВВВУ) "Г. Бенковски" Долна Митрополия също се включиха в помощта. 
Редица организации също помагат с доброволци и хуманитарна помощ.