С пускане на хвърчила, демонстрации на специализирания отряд на ОДМВР, кулинарна изложба с дегустации, парад на парашутисти и полети с делтаплан за всеки желаещ продължават днес четиридневните тържества в чест на 38 години от обявяването на Борово за град и 44-ата годишнина от основаването на общината. Празничната програма ще завърши вечерта с концерт, в която ще се включат Нелина и Христо Гърбов.
Честването започна със заупокойна молитва и с поднасяне на венци и цветя пред войнишкия паметник в града, което въпреки непрестанния дъжд събра стотици хора от Борово и околните населени места. Сред гостите на кмета Валентин Панайотов беше и областният управител Анатоли Станев. Наскоро реставрираният 3-метров паметник е изграден от дялан камък през 1927 година и носи имената на повече от 20 достойни българи, загинали за родината.
Празничен дух се преля и от XV-ия международен фолклорен фестивал „От Дунав до Балкана“, който събра над 1400 участници от цялата страна и представители на пет държави, които се включиха онлайн. 
А в събота и неделя Борово пя и танцува на концертите на емблематичния „Трамвай №5“ и на Райко Кирилов.