Възрастна русенка е поредната жертва на телефонните измамници. Тя дала на престъпниците повече от 5000 лева по познатата схема за пострадал близък, нуждаещ се от пари за операция, съобщиха от областната дирекция на МВР в Русе.
76-годишната жена разказала пред полицаите, че в четвъртък получила обаждане на стационарния телефон от ридаеща жена, която припознала за дъщеря си. Тя приплакала, че си е счупила крака. След това разговорът продължил с мъж, който се представил за лекар.
„Докторът“ казал, че са необходими пари за операция. Така жената подготвила наличните в дома си средства - 1900 лева и 1560 паунда. Поставила парите в найлонов плик, излязла от дома си и по дадените указания ги предала на улицата на непознат, за който непознатият обяснил по телефона, че е негов син и работи в Здравната каса.
След това жената се върнала у дома и през цялото време разговаряла по телефона, тъй като „докторът“ я осведомявал как протича „операцията“. Фарсът продължил, докато дъщеря й се прибрала у дома и така възрастната жена разбрала, че е измамена.
По случая се води разследване.