Разплитането на удар за 30 000 евро в Гърция доведе до разкриването на 40-годишен ветовски телефонен измамник и двете му помощнички на 65 и 67 години - възраст, на която отдавна трябва да гледат внуци, а може би и правнуци.
Обръчът около тях е затегнат при операция в понеделник и вторник в Солун и Ветово на криминалисти от Главна дирекция „Национална полиция“, колегите им от ОДМВР-Русе и Окръжния следствен отдел-Русе в координация със Службата за защита на имуществото в  Солун. 
Работата е започнала след успешна телефонна измама на 20 август, при която възрастна жена от Солун се разделила с 30 000 евро уж за спешна операция на член от семейството.
Първоначално в Солун е задържана 67-годишна  българска гражданка, в която била открита част от престъпно получената сума - 21 650 евро и 229 долара. Малко по-късно криминалистите задържали в дома му във Ветово и фактическия извършител на измамата - 40-годишен майстор занаята. На адреса са открити мобилни телефони, СИМ-карти и други вещи, свързани отношение към престъпната му дейност.
Установена и съпричастност към случая на още една 65-годишна българска гражданка, която заради заболяване от ковид към момента не е задържана, но това е въпрос на време. 
И тримата участници в престъпната схема са с множество криминалистически регистрации и осъждани. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Русе.