Прехода между две епохи в личен, локален и глобален контекст представя художникът Орлин Дворянов в изложбата си „Между два свята“. Експозицията ще бъде открита на 2 септември (петък) в галерия „Академия“, съобщават организаторите.
Дворянов показва живописни произведения, инсталации и видеозаписи от пърформанси, създадени през последните години. Те са свързани с различни кризисни ситуации в обществен план.
Като техен контрапункт в изложбата са включени и няколко живописни картини на автора от 80-те години на миналия век. Целта е да се подчертаят промените в стила, мисленето и творческите му търсения, протекли през десетилетията в края на ХХ и началото на ХХI век. 
Проф. д-р Орлин Дворянов е завършил Национална художествена академия (НХА) в специалност „Декоративно-монументална живопис“ през 1982 г. До 2007 г. е художник на свободна практика. 
Като автор работи в областите на инсталациите, пърформансите и други съвременни форми. От 1991 г. преподава дисциплини, свързани със съвременните концептуални форми в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. От 2015 г. до 2020 г., преподава „Концептуален дизайн“ в магистърска програма „Web дизайн“ на Нов български университет (НБУ). / ГН